Hotell
Inredning
Sängskåp
Capacity bed
Våra
referenser
Inrednings
tips
Kontakta
oss
Bild som illustrerar en hotellgäst med frukostbricka

VEM ÄR DIN HOTELLGÄST?

När man står inför en renovering eller ett nybygge är det viktigt att man tydligt definierat vilka gäster man vill attrahera. Är det barnfamiljer som behöver extra förvaringsutrymme eller är det affärsresenären som kanske behöver bra skrivbord för kvällsarbete? Är det grupper från idrottsföreningar eller skolor som behöver stora rum med flera bäddar?

Det är inte ovanligt att det är en mix av olika typer av gäster. Ofta är det affärsresenären på  veckan och familjen eller kompisgänget på helgen. Därför kan det vara viktigt att hitta sätt att skapa flexibla rum som enkelt kan anpassa efter kundtyp. Ett exempel är PMIs egenutvecklade sängskåp Capacity Bed som enkelt förvandlar singelrummet till familjerum.

(BARN)FAMILJER
Barnfamiljer besöker nästan uteslutande hotell inför lediga perioder som helger och lov/semester. Ofta finns det något evenemang eller någon attraktion på orten som lockar dem. Efter en dag av aktiviteter finns ofta behovet av sköna sängar eller soffor för att vila upp sig innan kvällens restaurangbesök.
Det är inte heller ovanligt att man har flera omgångar kläder med sig. Bra förvaringsplatser uppskattas för att slippa gräva i resväskor när barnens byxor har blivit smutsiga. Vill du attrahera barnfamiljer tänk på:

  • Sköna sängar för alla i familjen.
  • Möjlighet till ”vilplatser” dagtid.
  • Bra förvaringsmöjligheter


AFFÄRSRESENÄREN
Om barnfamiljer är de som oftast besöker hotell på lediga perioder och helger är det vanligt med affärsresenärer på vardagar. Det kan vara någon mässa eller liknande som lockar affärsresenären eller så är det kundbesök. Oavsett är det ofta tidiga morgnar vilket gör att det är viktigt med sköna sängar och bra frukostmöjligheter. Även möjlighet att kunna sitta vid ett skrivbord för att sammanställa dagens möten kan vara uppskattat.
Vill du arrahera affärsresenären tänk på:

  • Skön säng och bra frukost.
  • Arbetsplats med plats för bärbar dator
  • El-uttag för mobilladdare och liknande


KOMPISGÄNGET

En grupp resenärer som blivit allt vanligare är några vi kallar ”kompisgänget”. En antal personer som åker på rock-konserter, fotbollsmatcher och liknande. Ofta är priset en avgörande faktor så själva hotellövernattningen inte är deras huvudfokus. Här är det viktigt att kunna erbjuda flera bäddar i samma rum och bra utrymmen för kläder då rummet ska härbärgera flera vuxna personer. Vill du attrahera kompisgänget tänk på:

  • Möjlighet att utöka antalet bäddar
  • Bra klädförvaring

 

Att hitta vilken typ av gäster som man vill och kan attrahera är en viktig del i ett inredningsprojekt. Vi på PMI har god erfarenhet att arbeta med den typen av frågor och hjälper gärna till.