Vi är stolta över våra samarbeten

Sedan bolagets start 2007 har vi fått äran att vara med och vägleda och assistera våra kunder till att skapa fina, behagliga och funktionella miljöer där människor trivs. Vi har varit runt i både södra och norra Sverige, över gränsen till Norge och sålt våra produkter i totalt 7 länder. 

Mötet med kunden, visionerna, arbetsprocessen och att sen kunna se slutresultatet på plats ger oss styrka och glädje att fortsätta framåt. Nedan kan ni se ett axplock av våra referenser. 

  • Hotel Fridhem, Stockholm
  • Away Solbacken, Skellefteå
  • Princess Hotel, Norrköping
  • Birger Jarl Hotel, Stockholm
  • Hotell Villa Sparta, Älvsbyn
  • Motellet i Karlskrona

Hos Hotell Fridhem fick vi hjälpa till med designförslag till hotellets fyra våningar med rum, korridorer och frukostmatsal. Vi har tillsammans med hotellet bestämt hur det ska se ut samt levererat och installerat färgsättning och inredning enligt önskemål (dock ej ytskiktsarbeten, såsom måleri och byte av mattor).

Detta var en helrenovering av hotellet. inklusive badrummen, som genomfördes. Hotellet utökade även deras område i byggnaden där befintliga lägenheter, kontor och andra utrymmen byggdes om till hotellrum. Även rumsnummerskyltar gjordes om för att passa hotellets nya grafiska profil. De fyra våningarna har samma bas men är inredda i olika färger på väggar och detaljer, där även korridormattan utanför rummen matchar temat per våning.

Vi på PMI är väldigt glada över detta jobb! Arbetet gick smidigt fram och hotellets mycket trevliga personal gjorde Hotell Fridhem till en drömkund. Tack för det fina förtroendet!

Besök Hotell Fridhem.

”Vi vill ta tillfället i akt och tacka er för all fantastisk hjälp med inredningen av vårt nyrenoverade hotell i centrala Stockholm. Ni förstod vår vision och översatte den till en fantastisk design som verkligen speglar vår stil. Detta har gjort det möjligt för oss att erbjuda en bekväm och avkopplande upplevelse för våra gäster. Vi är tacksamma för ert tålamod och engagemang under hela processen från koncept till genomförande.”

Ömer Eken, Hotell Fridhem

Away Solbacken, Skellefteå

Detta flyttbara barackhotell kallat Away Solbacken hittar vi i Skellefteå. Med en produktion av 1200 rum, reception, funktionsrum (såsom tvättstuga, m.m.) och sällskapsytor. Dessa rum är konstruerade på ett sätt som gör att de lätt kan lyftas isär och placeras där de behövs under en kortare tid.

Vi på PMI fick äran att leverera delar av inredningen till dessa smarta rums-moduler. Det var ett roligt och spännande projekt att ta oss an och vi tackar varmt för förtroendet!

Besök Away Solbacken.

”Det känns jättebra att samarbeta med PMI som har varit en del av projektet med att inreda 1200 boenden. Rådgivningen med PMI har gett effektivitet till vår verksamhet. PMI har sett exakt vad vi behöver och har givit oss handfasta råd och varit snabba vid ändringar som skett under projektets gång. Vi kan definitivt rekommendera PMI till andra kunder.”

Agneta Jaktland, Site Manager

2021 fick vi äran att ta oss an 116 hotellrum hos Best Western Princess Hotel i Norrköping. Efter att ha gått igenom rummen med kunden kom vi fram till en lista med inredning och saker som kunde sparas och återanvändas i framtida rum. På detta sätt sparade vi på både miljö och ekonomi.

Designen av rummet byggdes kring de befintliga möblemanget som sparades från just det rummet. Under tiden genomförde en annan entreprenör renovering av badrummen där de bytte alla stammar samt ventilationssystem i byggnaden.

Vi fick ha hand om golvläggning, måleri, inredningsmontering, projektledning samt design. Detta var en fantastiskt roligt projekt och vi är mycket nöjda. Tack Princess Hotel för förtroendet!

Besök Best Western Princess Hotel.

”Vår renovering var ganska omfattande med två olika entreprenader. PMI var smidiga i att anpassa sig så att vår vardag kunde flyta på. Avbrotten minimerades vilket är viktigt när man jobbar med att hyra ut rum till gäster som förväntar sig en trevlig upplevelse och vistelse.”

Joanna Forsberg, Hotel Manager 

Hotel Birger Jarl är en uppdragsgivare vi jobbat tillsammans med under många år. Vårt uppdrag har varierat från att enbart hantera koncept och inredning, till att ta ansvar för hela renoveringsprocessen – vilket vi kallar totalentreprenad.

Vi på PMI ser till att omhänderta den gamla inredningen, riva, omplacera, renovera golv, väggar och tak, hantera logistik för intransport av byggmaterial och att ta fram ny inredning.

Vid produkt- och materialval tar vi hänsyn till design och hållbarhet i form av miljö- och skötselfrågor. Hos Hotel Birger Jarl har hundratals hotellrum av olika storlekar och karaktärer sedan 2011 uppgraderats med en sober skandinavisk design med attityd.

Besök Hotel Birger Jarl.

Marianne-rund

”PMI står för ärlighet, trygghet och förtroende. Förändringar som kan uppstå längs arbetets gång förankras alltid och det finns en stor vilja att tillgodose våra krav och önskemål.Vi är mycket nöjda med de samarbeten vi har haft.”

Marianne Hultberg, Hotel Birger Jarl

Hotell Villa Sparta, Älvsbyn

Hotell Villa Sparta är ett trestjärnigt hotell beläget i Norrbottens pärla, Älvsbyn. Det har 80st rum och nya ägare sedan 2022. Sedan start 1961 har hotellet haft olika namn men heter nu Hotell Villa Sparta, ett namn som fanns med från början och är välkänt hos invånarna.

I ett tidigt skede fick PMI information om projektet och kunde påbörja designarbetet i samarbete med de nya ägarna. Kulörerna går i blåa- och beigea toner med den norrländska skogen i fokus. Vi har jobbat med olika texturer och värnat om det praktiska tänket som tvätt- och städ-möjlighet samt brandkrav, något som alltid finns med i våra tankar.

PMI fick sätta designen från ytskikt till möblemang och ljussättning, vara produktleverantör, installatör och ge instruktioner för renoveringen. Vi fick även ge förslag på förändring i korridorer såsom kulör till hotellrumsdörrar och väggar, golv och belysning. Hotellet har nu rum i två olika prisklasser och vi är väldigt glada över vårt fina samarbete med Hotell Villa Sparta, vilket förtroende!

Besök Villa Sparta.

”Vi är oerhört nöjda med vårt samarbete med PMI på alla plan. Väldigt lyhörda vad gäller önskemål på slutprodukt med input där målet var att vi skulle vara nöjdast möjligast med resultatet. Mycket professionella och vi ser positivt fram emot fler projekt med PMI!”

Therese Hardegård, Hotell Villa Sparta

 

Motellet i Karlskrona

Motellet i Karlskrona är ett mysigt väghotell med 47 hotellrum. I över 60 år har det servat gäster som svängt in efter Österleden för att parkera sin bil alldeles utanför sitt övernattningsrum. Nu 2023 har hotellet fått nya ägare och nya vindar blåser i knutarna.

Stora investeringar är på gång och hotellet har redan fått ny el, vatten och avlopp indraget. Hela stället ska moderniseras och samtidigt behålla sin väghotell-charm. Checka in och ut ska man göra med mobiltelefonen, likaså boka och betala för din vistelse. Fasadfärgen är också på väg att uppdateras. Mycket är på gång och PMI fick vara med och utforma konceptet och inreda de första tolv motellrummen.

I detta projekt tog PMI fram designkonceptet i rum och badrum (ytskikt som golv, väggar tak mm), levererade möblemanget/ produkterna (även kök/pentryn), projekterade och installerade hela förloppet med inredningen. Golv, målning och installation av badrum gjorde motellets egen personal. PMI tackar för ett roligt och smidigt samarbete och önskar allt gott i fortsatt arbete framåt.

”PMI var ett stort stöd för oss både när det gäller rumsbeskrivning och framtagandet av ett hotellrum från ”topp till tå”. Smakfulla idéer och ett helthetstänk som underlättade arbetet för inblandade parter.”

Gustaf Wränghede, VD